KOZMETIČKA HIRURGIJA

  • Kozmetička hirurgija


Kozmetička hirurgija ima za cilj da ulepša ili popravi izgled nekog pacijenta. Tu spadaju: uklanjanje bora lica (botox), dermatohirurgija, uvećanje i oblikovanje usana, ponunjavanje bora filerima.

Dermatohirurške, tj. primenjene dermatološke intervencije odnose se na uklanjanje najčešćih benignih izraslina na koži kao što su: mladeži (uz patohistološku analizu), virusne bradavice, fibromi, angiomi – „crveni mladeži“, keratoze, sitne i krupnije ciste, sitni kapilari kože lica i tela, kao i trajno uklanjanje dlaka.

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. U početku je područje njegove primene bila oftamologija i neurologija, a u poslednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji. Botox privremeno uklanja već postojeće bore ali i sprečava nastajanje novih. Sa Botox-om je najbolje početi dok se bore još nisu pojavile.

Popunjavanje delova lica i bora se radi različitim vrstama hijalurona. Obavlja se u lokalnoj anesteziji, nanošenjem kreme sa lokalnim anestetikom, pomoću specijalnih tupih kanila koje ne oštećuju krvne sudove. Površinske bore se popunjavaju pomoću tankih iglica. Otoci koji se eventualno pojave su minimalni, i traju između 24 i 72 sata.

Usne se mogu oblikovati privremenim ili stalnim materijalima, ili operativnim zahvatom. Privremeni preparati se razgrađuju – nestaju nakon 3 do 12 mjeseci. Stalni preparati trajno povećavaju i oblikuju usne. Usne se mogu povećavati i pomoću sopstvene masti. Postupak je isti kao i kod lipofilinga lica. Količina masti koja se infiltrira je 3ml masti po usni. Oblikovanje traje nekoliko minuta, a otok nestaje za 7 do 15 dana.

ZakaZivanje termina

Preko našeg sajta možete izvršiti zakazivanje termina konsultacija, pregleda i operativnih procedura.

Zakažite Postavite pitanje dr Zdravku

    063 219 230        064 226 7364